Description
Maca, zwana jest również peruwiańskim żeń-szeniem lub trawą pieprzową, Zawiera około 11% białka, dlatego polecana jest weganom, wegetarianom w ich diecie. Jest także bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, tj. kwas linolowy i α-linolenowy a także błonnika pokarmowego, witamin – B1, B2, B6, C, E i A oraz składników mineralnych, m.in. cynku, miedzi, żelaza, wapnia i potasu. Zawarte a macy antyoksydanty ograniczają działanie wolnych rodników oraz chronią komórki przed szkodliwym działaniem stresu oksydacyjnego. Maca polecana jest osobom prowadzącym aktywny tryb życia, w stanach przewlekłego zmęczenia, w stanach niedoboru witamin i minerałów. SKŁADNIKIProszek z korzenia Macy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) UWAGINie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Zdrowie
skład wody utlenionej, tabletki na kręgosłup, ile kalorii powinna jeść matka karmiąca, bolące pięty, swoja charakterystyka, bus tarnowski wrocław lubin, oblicz ilość dni, uczulenie na pszenicę
yyyyy