Description
Reishi, lakownica lśniąca, Japoński Grzyb Długowieczności (Ganoderma lucidum)
Lakownica lśniąca jest jeszcze stosunkowo mało znana w kulturach zachodnich, natomiast ludność Azji czci tego fascynującego grzyba od tysięcy lat, gdzie jest jednym z najstarszych symboli pomyślności i długowieczności. Reishi jest dużym grzybem z ciemnym i błyszczącym kapeluszem, który przyjmuje półokrągły lub nerkowaty kształt. Słowo lucidus w języku łacińskim oznacza „błyszcząca” lub „lśniący” i odnosi się do połyskującej, jakby polakierowanej powierzchni grzyba. W Chinach grzyb znany jest pod nazwą Lingzhi, podczas gdy w Japonii nosi nazwę Reishi lub Mannentake. Grzyb ma raczej cierpki, gorzki smak, dlatego tradycyjnie wytwarzało się z niego herbatę.
Reishi składa się w około 90% z wody, pozostałe 10% stanowią białka, tłuszcze, węglowodany, błonnik, niektóre witaminy oraz minerały (potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo, selen, cynk, miedź). Oprócz nich, grzyby zawierają rozmaite związki farmakologicznie aktywne, takie jak steroidy, fenole, nukleotydy i ich pochodne.
Skład zalecanej dziennej porcji do spożycia:
Proszek z grzyba reishi 100%
Sposób użycia:
dwa razy dziennie po 3 gramy proszku rozmieszane w szklance wody lub innego napoju, najlepiej pół godziny przed posiłkiem.
Ostrzeżenia i przechowywanie:
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety.
Preparat należy przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Zdrowie
vollare hair serum, posiłki okołotreningowe, czy po menopauzie można uprawiać, okna tomaszów mazowiecki, nie moge schudnac jakie badania, segregator na leki, tylko pokochaj mnie raz jeszcze
yyyyy